Trans-Siperian rautatie on Moskovasta Vladivostokiin kulkeva rautatie, joka taittaa matkan aikana yhteensä 9 289 kilometriä tehden siitä näin maailman pisimmän junamatkan. Trans-Siperian junareitin kulkeminen on monien matkailijoiden suurimpia unelmia.
Matka on kuitenkin pitkä, ja mikäli se halutaan taittaa mukavasti omassa hytissä oman seurueen kanssa nauttien nähtävyyksistä sekä ennen matkaa että matkan jälkeen, rahaa tällaiseen matkaan uppoaa henkilöä kohden jo helposti useita tuhansia euroja. Tällaiseen kerran elämässä –kokemukseen monet ovat kuitenkin valmiita panostamaan sekä aikaa että rahaa, ja yksi hyvä keino rahoittaa maailman pisin junamatka on edullisella lainarahalla.
Matkalle lainarahalla
Uusien korkokattolakien ja kasvaneen kilpailun myötä kuluttajan asema lainamarkkinoilla on tänä päivänä varsin mainio. Sen lisäksi, että kuluttajalla on varaa valita, ovat lainojen korot ja kulut samalla laskeneet muutaman vuoden aikana merkittävällä tavalla.
Tänä päivänä myös vakuudeton kulutusluotto voi olla edullinen ja kannattava laina. Vakuudetonta kulutusluottoa on helppo hakea suoraan verkossa ja lainarahat on mahdollista saada omalle tilille parhaimmillaan jo saman vuorokauden aikana, mutta viimeistään muutaman pankkipäivän sisällä. Kyseessä on siis rahoituskeino, jolla on mahdollista ratkaista jopa kiireisimmät ja odottamattomimmat kulut.
Trans-Siperia –reitille, ruokiin, juomiin, vakuutuksiin, nähtävyyksiin, majoitukseen ja paluulentoihin Aasiasta Suomeen kuluu yhdeltä hengeltä rahaa useiden tuhansien eurojen edestä. Lisäksi tilillä kannattaa olla rahaa myös pahan päivän varalle, jolloin matkaan on helpompi lähteä turvallisin mielin, sillä toisinaan reissussa voi sattua ja tapahtua.
Kulutusluotosta ei tietysti kannata maksaa liikaa. Edullisin kulutusluotto on mahdollista löytää lainojen kilpailutuspalvelu Rahalaitoksen kautta. Kilpailutuksen avulla voit saada useita lainatarjouksia samanaikaisesti jopa kymmeniltä eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta, jotka kilpailutuspalvelu järjestää sitten loogiseen järjestykseen edullisimmasta kalleimpaan.
Tämän kilpailutuksen ansiosta voit nähdä yhdellä silmäyksellä, mikä saamistasi lainatarjouksista on kaikkein edullisin. Kilpailutuksen ehdottomana etuna onkin se, että se ottaa vertailussa huomioon lainojen nimelliskoron lisäksi lainojen todelliset vuosikorot, jotka kertovat kuluttajalle suoraan, mitä muita kuluja lainaan liittyy.
Nimelliskorkoon ei siis ole laskettu esimerkiksi lainan avausmaksuja ja kuukausittaisia tilinhoitokuluja, jotka voivat yllättäen kasvattaa lainan lopullista summaa merkittävästi. Reissuun onkin aina mukavampi ja turvallisempi lähteä, kun tietää, että edullinen laina on turvaamassa selustan tilanteessa kuin tilanteessa!
Trans-Siperian historiaa
Ajatus uuden rautatien rakentamisesta lähti Venäjällä 1800-luvulla, jolloin hallitus alkoi kiinnittää yhä enemmän huomiota Siperian taktiseen sijaintiin tulevia sotia silmällä pitäen sekä sen puutteelliseen infrastruktuuriin. 1800-luvun Venäjällä kulkuyhteydet Siperiaan ja takaisin olivat nimittäin äärettömän huonot.
Lukuisten rahoitusongelmien jälkeen Siperiaan alettiin tehdä Keisari Aleksanteri III:n johdolla tutkimusmatkoja tulevan junareitin kartoittamiseksi. Itse radan rakentaminen alkoi helmikuussa 1891. Alkuperäinen reitti kulki tuolloin Tšeljabinskin kautta, josta se on sittemmin muuttunut vuosien varrella.
Vielä 1900-luvun vaihteessa Trans-Siperian rata koukkaisi Kiinassa sijaitsevan Mantšurian alueen poikki, jonka vuoksi reittiä kutsuttiin myös Trans-Mantsurian radaksi. Sen päätepysäkkinä toimi Peking, kun taas itse Trans-Siperian päätepysäkki vei Vladivostokin kaupunkiin, jossa se sijaitsee tänäkin päivänä.
Venäjän ja Japanin välisen sodan jälkeen nähtiin kuitenkin tärkeäksi, että reitti kulkisi taktisista ja turvallisuussyistä kokonaan Venäjän omien rajojen sisällä, jolloin nykyistä Trans-Siperian reittiä alettiin valmistella 1910-luvun aikana. Vuodesta 1916 lähtien Trans-Siperian rautatie on yhdistänyt Venäjän pääkaupungin Moskovan suoran junayhteyden kautta Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Vladivostokin kaupunkiin.
Seuraavien vuosikymmenten aikana rataan tehtiin vielä useita uusia muutoksia, jolloin muun muassa Trans-Mongolian rata valmistui. 2000-luvun puolella radan sähköistystyöt saatiin kokonaan valmiiksi, ja 2020-luvulla reitin odotetaan laajenevan kauemmas Mongoliaan, Kiinaan ja Pohjois-Koreaan.