Menu

Kaksikerroksinen makuuvaunu tarjoaa leppoisat unet

Raideliikenteen tulevaisuus on kaksikerroksisessa raideliikenteessä. Kaksikerroksiset Double Deck-vaunut auttavat säästämään kustannuksissa, parantamaan mukavuutta, pienentämään junasta syntyviä ympäristövaikutuksia sekä lisäämään matkustajakapasiteettiä helposti. Nykyisin kahdessa kerroksessa voi matkustaa myös öisin makuuvaunussa. Edm-makuuvaunu on uusin tulokas kaksikerroksisten vaunujen perheessä. Tutustu sen matkustusmukavuutta lisääviin ominaisuuksiin.

Mukavat makuuvaunut tekevät junasta varteenotettavan vaihtoehdon lentomatkailulle. Kukapa ei mielellään jättäisi väliin lentomatkailun vaatimia turvatarkastuksia ja odottelua ja monesti lentomatkailun vaatimaa kallista hotelliyötä? Hyvin nukuShinkansen_500_Kyoto_2005-03-19tun yön jälkeen on mukava saapua perille – junalla. Laadukas makuuvaunu yhdistää hotellin ja matkustamisen kätevästi yhdeksi paketiksi, joka tekee matkustamisesta mukavaa vaikka koko perheelle. Tällaiset käytännönratkaisut tekevät Edm:stä ylivoimaisen vaihtoehdon matkustamiseen.

Edm-vaunuissa on vaivatonta liikkua ja niissä on paljon tilaa. Ensimmäiseen kerrokseen, joka on laituritasolla, pääsee sisään helposti ja turvallisesti. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat myös liikuntarajotteisille ja lapsiperheille suunnitellut tilat ja tarvikkeet. Toiseen kerrokseen on sijoitettu rauhallinen tila, jonka lävitse ei ole kulkua; täydellinen paikka rentoutua ja olla hiljakseen.

Kuten muissakin kaksikerroksisissa Double Deck-vaunuissa, myös Edm-mallin pohjana on vahva alumiinista valmistettu kori. Se on turvallinen, ja muodostaa suojaavan rakenteen, joka parantaa matkustajien turvallisuutta. Vaunuista on suunniteltu hiljaisia, ja sisustuksessa on suosittu ratkaisuja, jotka maksimoivat vaunun turvallisuuden käyttäjien osalta. Kaksikerroksiseen vaunuun mahtuu myös enemmän matkustajia kuin yhteen ainoaan kerrokseen.

Hytit Edm-vaunuissa ovat kahden vuoteen hyttejä. Alakerrassa sijaitsevista hyteistä osa voidaan yhdistää isoiksi perhehyteiksi. Yläkerrassa oleviin hytteihin on asennettu hyttikohtaiset suihkut ja vessat mukavamman matkustamisen takaamiseksi. Vaunuissa on myös ilmaistointi sekä hyttikohtainen lämpötilan säätö, mikä takaa hyvät unet jokaiselle matkustajalle. Edm-junien vaunuissa on myös Gsm-toistin, herätysjärjestelmä, sekä audio ja video matkustajille.

Kuten muissakin kaksikerroksisissa malleissa, myös Edm:n valmistuksessa on otettu huomioon ympäristötekijät. Sen valmistusmenetelmät, materiaalivalinnat sekä käytön aikana syntyvä ympäristökuormitus on säädetty optimaaliselle tasolle. Valmistuksen aikana on tuotettu erittäin vähän päästöjä ilmaan, eikä siitä synny lainkaan jätevettä. Valmistukseen käytettyjen materiaalien joukossa on hyvin vähän ongelmajätteeksi luokiteltavaa materiaalia. Melusaasteita ei synny juuri lainkaan, ja juna onkin yksi hiljaisempia tapoja matkustaa.